Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

08 May 2012

Ordinary pants.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Seluar biasa.
Tabiat menulis blog dari dulu, tajuk tak pernah menggambarkan kandungan posting yang aq tulis. So kali ini macam mana? Kalau korang dapat tafsir, hebatlah. Kena puji pembaca sekali sekala, tak boleh asyik mengutuk je kerjanya.

Apa yang luar biasanya (dapat tangkap tak? haha tak kelakar) yang dah aq buat dalam beberapa minggu ni ek? Dua je, tapi memang bagi aq sangat out-of-the-ordinary lah.


----------------


1) Aq dengan selambaboleh bagitau asal usul (gasp!) aq dekat seseorang yang aq baru sangat-sangat kenal. Kenapa gasp! pulak? Sebab mereka yang tahu asal usul aq hanya beberapa orang yang jumlahnya boleh dikira dengan jari tidak termasuk jari-jari kaki dan apa-apa lagi jejari mahupun Tom and Jerry.

Bila dah terlepas cakap mulalah terfikir "oh oh " macam mana boleh terlepas pulak. Percaya kat janji dia ajalah tak sebarkan.

2) Boleh komen kat status seseorang yang dah bertahun tak contact, 3 tahun setengah untuk lebih tepat. Persahabatan itu penting. :)

----------------

Itulah sahaja sekadar posting pembukaan setelah 3 bulan tak vervelog. Baca-baca balik, banyak janji untuk bercerita tak tertunai lagi. Kita tengoklah masa dan kesempatan, tak lupa juga mood itu ada atau tidak untuk terus bercerita.

Adios. Salam.

07 May 2012

Kembali.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Tinggalkan laman sosial yang lain, aq kembali menulis. Mari menyindir dalam merepek.


12 January 2012

Kali ini nikah pulak.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Kalau sebelum ini mimpi propose anak orang, pagi tadi mimpi nikah anak dara orang. Cuma tak dapat tangkap nama perempuannya. Siap kata lagi dengan mak tak ingat nama dia, sebab calon mak dengan ayah.

Tapi mimpi tak bole caya, sebab lepas Subuh. Hahahahaha.

09 January 2012

Cemburu.

In 3 characters 
Cukup sukar untuk kita berdakwah kepada mereka yang bukan beragama Islam, terutama sekali bila usaha dakwah kita ditentang oleh orang Islam sendiri. Terasa seperti rusa yang tercampak ke dalam kawanan harimau dan singa. Sangat sukar, terutama sekali bagi seseorang seperti diri ini yang masih cetek pengetahuan agamanya.

Ya Rasulullah, sesungguhnya aku sangat cemburu ke atas mu. Begitu tabahnya hatimu menghadapi tentangan kaum musyirikin dalam usaha dakwahmu. Ya Allah, tabahkanlah hati kami dan tetapkanlah keimanan kami terhadap-Mu ya Allah. Lindungilah kami daripada kesesatan dan fitnah yang nyata. Amin.

07 January 2012

A Touching Film

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

You must've cried, right? Too bad I was laughing my buttocks off.

06 January 2012

Pemimpin Didahulukan, Islam Dibelakangkan.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Saya petik dari blog Tun Dr. M :-
9. Yang lebih buruk lagi ialah ketaksuban pengikut kepada pemimpin ini sudah sampai kepada tahap menghalalkan apa sahaja yang dilakukan atau diperkatakan oleh pimpimpin. Apabila pemimpin berkata orang Islam boleh mencarut, kerana Tuhan juga kononnya mencarut, tidak ada sesiapa daripada anak buah pemimpin yang membantah, atau menegur pemimpin berkenaan. Demikianlah apabila pengikut yang taksub dengan pemimpin mendakwa bahawa pemimpin mereka adalah sama dengan nabi, tidak ada pembetulan atau bantahan daripada pemimpin berkenaan dan penyokong-penyokongnya.
Masih teringat lagi apabila seorang pemimpin menyatakan demikian beberapa tahun dahulu semasa saya masih di bangku sekolah. Saya biasa duduk mendengar cerita orang-orang yang lebih berumur daripada saya pada ketika itu tentang perkembangan politik semasa tetapi yang saya hairan topik ini langsung tidak pernah diutarakan. Pemimpin yang mereka bantah sahaja yang sentiasa berbuat silap agaknya. Agaknya.

Sekarang pula rakyat lebih mengambil pusing tentang harga barang kemas yang dibeli isteri pemimpin, yang jika saya tidak silap perkara itu telah dibuktikan tidak benar beserta bukti cuma saya kurang pasti artikelnya yang mana satu, wallahualam.

Double standard orang kita.

04 January 2012

The Habit of Disappearing.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
I'm a loner since I were a child. If someone told me their problems mostly I'll patiently hear them and try to give the best possible advice and comforting words. But when I'm facing problems rarely do I told anyone about them, as I have a skewed philosophy that sounds like this; "Others have their own problems, I really wouldn't want to burden them with mine". So if it seems that I somehow 'disappeared' in real life or on the Net, it's just me backing off to that little corner of my own world. Don't worry, I always come back tougher.

And most of the time I lose interest of anything or anyone passing by.

03 January 2012

Kawan Sebenar.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
"Suara dia sedap bila baca al-Quran, solat pun dia tak tinggal..."

Beruntungnya dia sebab dapat kawan yang masih mengatakan kebaikannya kepada orang lain dengan ikhlas. Kalaulah dia dapat lihat betapa besarnya hati aku tersenyum bila diberitahu begitu setahun yang lepas.

01 January 2012

That awesome moment...

In 3 characters 
2 orang tak puas hati.
When your crush asked your friend if you are single.


p/s : Happened :)

Enter 2K12

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Dan saya tinggalkan segala apa yang berlaku pada tahun 2011 di belakang.
Dan saya tinggalkan sesiapa yang menjatuhkan buat selamanya.
Dan saya tinggalkan perkara yang merugikan.

Dan saya kejarkan apa yang sudah terlihatkan di depan mata.