Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

04 November 2011

Tags Bukan Sekadar di Fesbuk

In 3 characters 
Penge'tag'nye tak laen tak bukan Cipa. Jadi apa yang aq kene tag sebenarnya?

First step : Rules.
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their jurnal.
  3. Answer the questions tagger set for you in their post and create eleven new question for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  6. No tag back!
  7. No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS". YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people

Em yang nombor 7 itu sebenarnya agak susah la. Berapa banyak sangat pengikut blog ni, dan berapa banyak la yang baca. Takpe, sebab dah takde keje pagi-pagi ni bantai jelah.

Second step: 11 things about me

  • Nama empunya diri ialah nama blog ini yang korang kene terbalikkan.
  • Tahun ni dah boleh menjalankan hak sebagai rakyat.
  • Bermastautin dekat selatan, walaupun asalnya jauuuuuuuuuh daripada selatan.
  • Mantan mahasiswa (cewah) UiTM Segamat jurusan Diploma Sains Komputer.
  • Pesilat Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi.
  • 1st impression orang laen bila berjumpa aq ialah aq sangat tak beremosi, dan boleh kata betul jugak.
  • Sangat berahsia, jadi korang boleh trust yang rahsia korang selamat dengan aq.
  • Susah nak tacing, tapi kalau korang dah dapat menyampah aq memang sorry to say lah.
  • Sangat-sangat-sangat-sangat ingat apa yang dah dijanjikan dan akan make sure yang janji tu tertunai, tak kira lambat atau cepat.
  • TIDAK PERNAH bergf dan seumpamanya.TETAPI, sedang menanti seorang gadis dengan setianya.
  • Dalam pemakaian WAJIB ada warna hitam, tak kiralah yang nampak atau yang korang 'ter'nampak.


3rd step: Menjawab segala persoalan yg disoal
  • barang yang paling dsayangi
  • makan kegemaran?
  • kenape follow blog cipa?
  • dah berape lame blogging?
  • peristiwa pahit yang paling diingati
  • puas hati dgn hp yang dipakai skrg? (sertakan model hp)
  • pandangan anda, smartphone yang plg best ape?
  • idea name blog korang dpt dari?
  • sekolah@belajar dkt mane n amek jurusan ape?
  • pernah cash out duit dari nuffnang?
  • adakah korang rase cipa comel??ehehhehehe~gedik gle soaln!

Jawapan:

  • Pensil.
  • Yang percuma.
  • Sebab kenal Cipa.
  • Dah masuk tiga tahun.
  • Kene khianat dengan tuttt sendiri.
  • Tak puas sebab baru pakai, Champ.
  • Saya buta hati sikit pasal handphone ni.
  • Nama glamour masa mula-mula bukak akaun FB dulu.
  • Sekarang dekat UiTM Shah Alam amek jurus ninja Naruto.
  • Marah niiiiiiiiii! Korang tak pernah nak klik iklan Nuffnang aq!!!
  • Tetibe pulak aq bizi dan tidak dapat menjawab soalan yang diajukan.

Fourth step: 11 question for you
  • Kenal aq?
  • Korang pernah ke baca post dekat blog aq?
  • Berblog untuk nama atau saja-saja? JUJUR please.
  • Berani tak mengaku silap depan orang ramai?
  • Adakah korang seorang yang berhati kering macam aq?
  • Sanggup menunggu bertahun-tahun untuk something/someone?
  • Dalam beratus2 friends kat FB, korang kenal semua ke?
  • Ada brape banyak orang yang telah korang block kat FB?
  • Antara pegang janji dengan kekal persahabatan, mana korang akan pilih?
  • Your life in 10 words.
  • Luahan perasaan dalam 10 patah perkataan.

Last step: Tag 11 orang

Bahahaha senangnye nak memilih bila followers brape kerat je. Hakhak.

4 comments:

y0on said...

Done with ur tag..

Ikazrima said...

oke, dah baca :) tq sbb jawab

Si Gades said...

dah jawab nie. pi baca
http://thegadesbujang.blogspot.com/2011/11/kena-tagged-o.html

Nurfazilah Cipa said...

eh,,xjwb plak soaln last tu..huuuu~