Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

15 May 2011

July/September

In 3 characters 
Apakah?

Tarikh pentingkah?

Nak kata penting itu tidak jugalah.

Ini pasal perenggan terakhir post inilah, bukan inalillah.

Kalau tak nak baca balik nanti kalau tidak faham ikut suka hati kamulah.

Ok kenapa sudah buang tebiat tulis perenggan dah macam piramid tak cukup sifat hah?

Biasa intro memang aq tak pernah bagi pembayang yang betul-betul pasal tajuk yang aq nak tulis, buang masa korang baca penat-penat tak dapat apa. Aq memang suka wat camtu oh [heart] [heart] [heart]. So aq anggap korang da tau tajuk ni pasal apa, jadi cukuplah sampai sini sahaja pertemuan kita pada kali ini. Eh giler.

Aq nak bercakap(?) pasal fasa kedua blog ni, untuk tahun ni. Dah abes diploma, jadi terpaksa la tunggu berbulan-bulan untuk tunggu intake degree. Bila? Same ade bulan July atau September. Jadi fasa kedua yang aq maksudkan ialah dari bulan May sampailah intake degree tersebut. TERsebut. Tak sengaja.

Apa yang aq nak mengarot sepanjang fasa kali nih?

Disebabkan aq jadi PROGRAMMER FREELANCER je sekarang tanpa berkeinginan untuk berkerja dalam bidang pekerjaan yang tidak menggunakan kepakaran(lah sangat) dalam bidang sci.comp., jadi mestilah aq nak promote diri aq dulu. Rate perkhidmatan berdasarkan scale projek yang korang outsourcekan. Lagi kecik maka lagi lah murah. Berminat tinggalkan email tok aq kontek kat comments.

Disebabkan tidak berminat untuk bekerja, jadi aq amek inisiatif untuk belajar knowledge baru, terutama sekali yang berkaitan dengan program degree yang aq akan sambung. Apakah ilmu tersebut? Aq akan belajar Visual C++, C# dan XNA nyer programming. So kebanyakkan posting akan banyak sangkut paut dengan projek yang aq develop, lebih-lebih lagi pasal XNA. Jangan risau, tak bosan macam system yang aq wat time practical. Projek nih insyaAllah lebih colorful weeweeeee~~~! and more to the creative side.

But dalam sebulan ni mungkin tak banyak sangat posting pasal projek aq, as aq baru belajar so korang takkan nampak progres sangat. So akan lebih banyak posting mengarot dan imbas kembali kenangan aq time diploma, dari part 1 sampailah part 6. Yang ni insyaAllah banyak benda best yang aq akan open, yang berapa kerat je orang tau. Tapi gerenti kalau aq post pon tetap berapa kerat je yang tau, sebab bukan ade orang bace pon blog aq. Wakakakakaka.

Okeh, icunxtp0st. Salam.

4 comments:

HuDa said...

amir...pe kata ko blajar language2 tu smua kan..
pastu ko post kt blog...t leh aku blaja dr blog ko...huhuhu

Ikazrima said...

hah ape seh ko nak blaja dari aq..
aq pon blaja dari tutorial bersepah2 kat google je..haha

HuDa said...

ala...ko kn pandai..
ko blaja pstu ko ajar aku..
hah...ko leh jd lebh pndy...huhuhu

Ikazrima said...

bayor le..jd lecturer pon dpt gaji ko tau x..hahaha