Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

30 April 2011

Tamat Diploma.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Alhamdulillah, presentation hari kames lepas memang terbaek (sejam kot!) sampai nak tertido panel aq. Dengan abesnye presentation, submit report, maka tamatlah zaman aq sebagai seorang pelajar diploma. Posting pendek je, sebab sekarang aq still tengah kat Segamat sebagai hari-hari terakhir aq kat sini. Sok dah sampai rumah aq kuar satu lagi posting citer pasal presentation aq. Tak sabo nak cakap..........

Ikazrima, Degree in ******, tahun *, U**!

21 April 2011

Bila Melayu yang hancurkan Melayu...

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Tahniah kepada kaum Melayu yang menyokong penghancur Melayu dan Islam, hiduplah anda dengan aman kat sana ya.


15 April 2011

Freedoomed.

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Sekarang aq memahami arti perjuangan penuntut kemerdekaan, kerana kebesan itu bukan datang bergolek-golek mahupun berpoco-poco dipadam sebab dah diharamkan.

Ya, akhirnya aq sudah dapat kebebasan! Kebebasan yang diinginkan selama ini! Bebas setelah keje aq semua dah siap!

Wakakakaka... Oopss. Just hope I'm not doomed tho' this Monday. Aiseh, tetibe supervistion visit tukar jadi pagi pulok. Ah takpe, lecturer pon mintak nak tengok sistem je. Hah hambik ko aq tunjuk 2 skali. Yang ke-3 tak bole tunjuk lagi. Sooooooo balik ni dah boleh install sume game yang berlambak-lambak aq download tapi tak sempat-sempat main. Ahhh the freedom that I hope doesn't lead to my doom. Amin...........

14 April 2011

4 Bulan vs 3 Minggu

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Tetibe terasa tak sabau plak nak tunggu presentation 28hb nih. Just untuk prove-kan point, graduates from UiTM juga ada kualiti. Haha.

13 April 2011

Office of Gamers

In 3 characters 
2 orang tak puas hati.
Corporate Halo guy FTW!

Ha! Itulah yang korang dapat bila duduk seofis dengan CS graduates. Mungkin kitorang datang dari U yang berbeza, dari majoring yang berbeza, tapi minat kitorang tetap sama! Deep in our hearts our hobby unite us all! Muahahahahahahahampeh.

Aq tak ingatlah samade aq penah cite tak dekat blog ni pasal co-workers aq punye aktiviti time rehat. Sebab aq rase macam tak pernah (hmmmmmmm), jadi aq merajinkan diri walupon ade benda yang lagi patot aq buat (1st draft report wooooo, sok da kene anto.. da la tak mula ape lagi pon) tulis kat sini.

As the tajuk implies lah kan, officemates aq (referring to the guys only) always had the time to snipe someone's head off in Counter-Strike, or score a few goals (or not) in PES/FIFA. Mungkin, mungkin mulai hari ini, dan hari esok, dan bila esok, kita kan bertemu kembali, masihkah ada ruang di dalam hatimu, untuk cina, yang pernah kita miliki, untuk selama-lamanya...WOOOOHHHHH~~~!! Ehheemmm, testing sore jap. Okeh-okeh sedap, bole digunakan sebagai weapon of mass destruction ke atas Amerika. Anywaysssssss, yosh most of my co-workers (including my supervisor) is a gamer at heart. Lepas hari nih mungkin diorang akan convert ke game laen pulok, dengan adenye beberape games yang diorang mintak kat aq (see? bukan stakat dak-dak u/rumah aq yang jadikan aq sebagai 'toke' games..bawak perangai sampai ke tempat keje). Kahkahkah, akhirnya terbongkar jugak rahsia aq sebagai seorang gamer yang berdedikasi kat mereka.

Ade mintak PES 2011, Starcraft 2, rupenye ade gak yang minat Unreal Tournament selaen dari aq, and my supervisor is a die-hard fan of flight sim. cam junior bilik lama aq dulu, siap ade joystick lagi youuuuu... So tetibe aq terpikir, best gak kalu aq bawak PC aq and letak kat ofis dan mulakan satu gaming party sebelum aq abes praktikal minggu depan. Mesti macam CC ofis aq jadinye. Hoho.

Aiiisshhh, dah-dah. Siapkan sistem PHP hari ni, malam wat report, sok anto buku log, sok present sistem and then I'm good to go. Lame da tak sempat maen game, so lepas nih mungkin bole lepas gian.

Okeh, chiow bebeh. Salam..

p/s : WTF ape pasal banyak gile spambots target blog aq ni?

11 April 2011

Extend

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Lol. Bukan semester aq. Aq just extend time for my php system completion for another week.
Thus this system overall completion time increases to 3 weeks total.

Yeah, fixing security loopholes is a biatch.

08 April 2011

Progressssssssss........

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Wah. Sangatlah vizi berape minggu ni sampai takde masa (lah sangat) nak hapdet blog. Makin nak abes praktikal makin banyak keje plak kan.

Entry tak mentarik kali ni, cume nak bagitau (sambil kembang kempis hidung dengan lajunya), sistem PHP saye rase-rasenye progresssssssssss dah boleh kate around 90-95% siap dengan total time taken juga around 2 weeks macam sistem sebelum nih. Memula target 1 minggu je bole siap, tadi lepas cek balik coding sys.dev. sblom nih masyaAllah. Unacceptable. Tak pasal-pasal kene rewrite most of his code just to display  the pages properly under XAMPP.

Neeewaysssss, preview screen shot.

e-Makmal v2.0 [Ikz]

So hari Isnin nih dah boleh mula keje untuk sistem seterusnya (that's right, ANOTHER system). -_-

p/s : Saya boleh claim sistem nih as my own sebab last-last langsung tak guna coding dev. sebelum nih. Yang die punye bahagian cuma kalander seciput tu saya tak remove sebagai penghargaan.

p/s 2 : I'm NOT gonna ceritakan apa benda sistem nih bole buat / its capabilities, I'll keep it a secret until presentation time.

p/s 3 : P/S stands for PlayStation. Lolsorandumb.

05 April 2011

Abes Praktikal (lepak dluuuuuu!!)

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Ops, belum lagi. Lagi dua(2) minggu baru abes. And with only 2 weeks left aq kene siapkan dua(2) sistem, one of them yang baru dapat task pagi semalam lepas pindah balik unit lama. So vizi vizi vizi. This picture summarizes my life for last week and the upcoming ones.

The sad truth is I didn't grew fat.

Dan aq terdengar ada suara-suara bercakap pasal dinner CS (kos aq).

Contrary to popular belief, dinner at a hotel is not really that great except for the atmosphere. Unless it's of a very, VERY high class :3
Pergi? Tak pergi? Kenape aq kene pegi? Malas ah, tak minat nak tunjuk muka (please take note of this statement, you may be surprised). Melaenkan ada orang nak jemput aq. Lagipon Friday night and weekends aq jadual dah penuh. Nak siapkan repot lagi (buku log pon da dekat sebulan tertangguh tak terisi). I haven't got time for leisure right now. And it's almost friggin one 'dirty (say it with slang) in the moaning when I wrote this, aq memang dah patoto tido.

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ