Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

05 March 2011

PC Upgrade + Short Film editing!

In 3 characters 
*Jeng jeng jeng! Bunyik ketok2 dram + grand opening music*

TORA DATANG LAGI dengan permainan terbaru!
Courtesy of Google Images

Ops, salah entry. Sebenornye udah tiba masanye untuk saya upgrade PC saya (skali lagi)! Semenjak dari sem  lepas udah ade beberapa barang yang baru saya sumbat dalam my beloved gaming rig. Ape yang dah tambah? Kalau korang follow link FB tu korang tengok speaker aq warne putih @ cheap-a$$ RM20 nye speaker (which I dapat free yawww). Sekarang udah pakai Edifier cume tak post je gamba tersebut. Then I pasang kipas kecik yang I rembat ambil dari PC lama for (supposedly) better cooling, bulan 12 ritu tukar power supply dari 230W ke 500W, RAM dari 1.5 gigs (very odd) tambah jadi 2 gigs (baru tadi). Sekarang cuma tinggal nak tukar windows jap. Takde problem ape-ape pon dengan windows sekarang cuma saya pakai version 32-bit nyer. Tapi tadi lepas nak install Adobe CS5 MC baru perasaan yang Premiere tak leh install, tak meet system requirements. Perlukan 64-bit nye OS daaa.

Penting ni nak pakai, nak edit + tambah effects cam cite Dragonball dalam short film yang kitorang (Cekak UiTM Segamat) shoot taon lepas khas untuk program Malam Gerak Pahlawan VIII. Unreleased sebab sebelum ni tak cukup masa untuk siapkan post-editing. Satu perjalanan yang penuh dengan drama untuk amek semua take untuk film ni! So jap lagi nak restart PC and install windows baru agar saya boleh teruskan proses editing untuk film tersebut. Nanti-nantikan adegan kami memalukan diri sendiri kat Fesbuk saya dalam seminggu dua ni, insyaAllah. Now, I'm off!

No comments: