Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

25 March 2011

My 3rd System, now in PHP!

In 3 characters 
So, dengan tinggal beberape weeks je lagi untuk aq abes praktikal, aq dapat another assignment kat unit baru aq. Sejarah ringkas perjalanan tugas aq sehingga kini :-

System developer -> Photoshop thingy -> Technician -> Video editor -> Technician -> Book translator -> System adviser -> Technician -> dan sekarang system developer sekali lagi

Task tebaru system aq nih sangat best. With only 1 week left, berbekalkan teman setia aq Mr. Google, and armed with only few days of self-taught PHP, aq akan rewrote balik the whole previous system ni. Mintak maaf lah ye tuan yang handle sistem ni (budak praktikal dulu), saya tak berape berkenan dengan coding awak sebab tu saya nak tulis balik + akan add beberape function lagi.

Gile? Hahaha, aq anggap challenge. Dua hari ni aq just setup xampp and config ape yang patut tok run sistem tu kat localhost. Dan sekarang aq da nak balik and kemas-kemas siap-siap untuk pertandingan Wajadiri Peringkat IPT & Sekolah Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi (hoh, sempat gak aq promote) yang menjelang sok pagi. Habes nafas aq menyebutnye panjang-panjang.

Okeh babai.

No comments: