Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

04 March 2011

Ijazah dan masa depan [part 2]

In 3 characters 
[Part 1]

Awek of third DEGREE black belt. Nak post gamba awek sendiri takde.

(WARNING COPY PASTE! Korang mungkin akan tetido tengah jalan, ZZzzzZzzz, sebab post ni takde la lawak)

Rasa macam baru semalam je aq masuk diploma part 1. Tup-tup dah nak abes, tinggal lebih kurang 7 minggu lagi sebelum tamat praktikal. Pastu dah boleh kembali duduk rumah goyang-goyang punggung tiap hari sampai tunggu bulan sembilan bila intake degree masuk. Seriously aq against plan pengajian baru ni.  To me IT'S CRAP. Kat luar negara memanglah sesuai diorang buat satu tahun 3 semester SEBAB DIORANG ADA CUTI MUSIM PANAS  around Jun till' August. Kat Malaysia tak relevan langsung benda ni dipraktikkan, tapi agaknye sape yang bertanggungjawab tukar macam ni sebab ada cuti musim tengkujuh atau banjir kat Malaysia. Agaknye.

*[rant]In actual their reason is that untuk taknak menyusahkan pelajar tukaran, clash time belajar diorang dengan kite. To me, so what? It's our country, do it our own ways. Why should you piss-off kan pelajar tempatan semata-mata nak cater to the foreigners? If any of you foreigners even read this, I didn't mean to offend you. Instead I respect you guys, I'm just annoyed that our ministry of edu. decided to force this upon us by giving a very late announcement about this. It's IMHO on this matter.[/rant over]

Tajuk pasal ijazah mestilah nak ceritakan pasal program ape yang aq nak sambung lepas ni. Sekarang I'm taking dip. in com.sci. (CS110). Takde major in apape, only a major pain in the @$$ that I have Calculus as my 4 credit hour subject instead of an actual computer subjects in my 3rd, 4th and 5th semester (the last  one is because I had to repeat a subject. Blame my undying love for counting with ALPHABETS). Aq  akan sambung U mane? Hmm, biar aq bagi hint. Slip permohanan aq berharga RM25.60. Jadi agak-agak boleh tau aq pilih U mane untuk sambung? Tak boleh punye.

Bebalik kepade program yang aq akan pilih. Lets talk about the options that I do have the luxury of choosing from. Andai kata aq pilih untuk sambung UiTM jugak ke ijazah, these are the available choices that I would ONLY CONSIDER. Kopi pes dari website UiTM :3 :-
Total available choices untuk com.sci. ade 12. Tapi aq tapis semua yang ade kaitan dengan matematik sebab aq suka matematik, tapi suka bila aq dapat buat je la. Bila tak dapat aq sumpah seranahkan semua formula dengan equation secare berhemah. Dua lagi yang aq tapis ialah Com.Sci in IT dan AI. Em pikir2 balik AI mungkin aq akan reconsider.

Tapi tu kalau aq pilih untuk sambung UiTM! Kalau aq tak pilih UiTM, mane plak U nak pegi ni?  Program ape nak sambung? Aq cadang nak sambung Youtube je, err aq rahsiakan je la pilihan aq. Kalu aq bagitau pon korang bukan kesah. Shoh-shoh menyebok je hal aq. Haha kurang ajar tak? Tak? OK sila berambus dari menjaga tepi seluar aq. Ade satu yang aq nak jelaskan kat sini, aq pilih CS110 kat UiTM sebagai pilihan pertama mase mohon UPU dulu sebab aq ingat bolehla relate dengan ambition and dreams aq. Masuk part 4 die deviate, aq tak brape boleh nak relatekan lagi. Agak-agak kalau dah menyimpang nak teruskan jugak ke? Korang pikir-pikirkanlah sendiri dulu ye.

In all of seriousness *Ahem Ahem*, ade high probability yang kali terakhir korang jumpa aq (referring to my class and batchmates) hanye time presentation nanti. After that hey so long sucker, see ya, bon voyage, arrivederci, later loser, goodbye, good riddance, peace out, let the doorknob hit ya where the good Lord split ya, don't come back around here no more, hasta la vista, kick rocks, and get the hell out. Dan mungkin kita jumpe lagi time kenduri kahwin atau arwah aq. Entah.

Dinner sem ni? Jangan risau aq tak tunjuk muka. Kurang-kurangnye hilanglah someone yang menyakitkan hati korang, tak gitu? Haha. Kepada yang tak paham-paham bahase nak jugak carik aq, satu je la carenye. Event SILAT CEKAK HANAFI. InsyaAllah aq tak lari dan kekal selagi mampu kat sana. Keluarge kan? Pisah jaoh camne pon mesti ade time untuk kumpul ramai2 balik.

Ish perlukan jugak ke [part 3]? Perlu. Kot. Sambung sikit lagi tentang ijazah dan lepas ijazah.

As-salam.

    No comments: