Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

02 February 2011

Istikharah Muktamad Aq

In 3 characters 
Alhamdulillah, inilah namenye rezeki. Jawapannye datang pukul 4 pagi tadi.

Kalau sebelum ni memang aq sendiri pon tak pasti sebab aq nampak kedua-dua bahagian, tapi yang terbaru ni memang aq tak teragak-agak lagi. Habis je 'alamat', aq terus terjaga. Kalau mintak aq citekan memang lancar macam tekan rewind remote control je smooth-criminal playback nye. Aq pejam balik mate, cube ulang tayang balik ape yang aq dapat dalam kepala aq. Lepas tu terus aq bangun, amek air sembahyang, dan solat sunat taubat. Dengan mimpi tu hilang terus keraguan kat hati aq. Ntah kenape aq tak pasal-pasal mesej kawan aq pagi-pagi bute cerite pasal bende ni. Maybe sebab she helped me clear some things out.

Kalau aq tak bercerita dengan kawan aq petang ahad pas, aq rase memang aq akan teros sengaje memperbodohkan diri sendiri. Malam tu aq tergerak nak wat istikharah sekali lagi. Aq berdoa agar diberikan petunjuk yang terang dan jelas, agar aq tak menyesal kelak. Esoknye ntah nape aq rase 'panas', maka lahirlah post 'Kawan' Aq. Sebabnye ade beberape points kat dalam tu yang memang aq ade syak dari dulu tapi aq sengaje jadi in denial, tapi ahad lepas kawan aq assure kan aq yang sebenarnye mungkin bukan macam tu. Mungkin aq je yang terasa, dan insyaAllah aq harap macam tu.

Jadi malam tadi, lepas solat Isyak aq berdoa sekali lagi. Aq mintak agar walaupun tak menjadi, takkan timbul rase benci kat hati. Aq harap sangat-sangat dibimbing hati aq ini kepada jalan yang terbaik untuk agama dan hidup aq. Sebab aq tak nak jadi macam sebelum ni, aq dapat dua jawapan yang samar-samar. Tapi yang datang tadi memang tak ade care untuk dilihat dari sudut laen. Sebab aq sendiri yang bagi jawapan, bukan orang laen.

Details aq takkan cerite kat sini, sebab terlampau public. Tapi kalau rase-rase nak tau ape yang aq dapat, jangan segan jangan silu, Celcom dan Maxis aq still on (walaupun hampeh dak kelas aq tak kontek langsung). Tak tuko no. pon. Takde sebab aq tak bercerita kalu ade yang bertanye, kan? Untuk kesah kali ni, inilah istikharah yang terakhir buat aq. Dan aq fullstop kan kesah aq kat sini. Buku baru? Aq bukak bebrape tahun lepas ni.


End of Chapter Three (3)

If you have the patience, then wait. I sure can.

p/s: Back to being 'that guy who dresses in black'. For now.

No comments: