Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

28 February 2011

Cak-cak! dengan FB

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

First skali bagi peminat2 The Rock, bahwasanye beliau sudah kembali ke gelangang wresling!! (Sila kuatkan volume)

YEEAAHHHH!!!!!

"Ok cukup cukup memalukan diri sendiri. Ko sorang je yang tengok wrestling lagi zaman ni," aq bermonolog & atilia sendirian. So kalu korang 'gasp!!!' oh oh perasan tetibe aq galak komen dan upload pics, komen kat uploaded pics, tag/untagged diri sendiri kat uploaded pics minggu lepas, sampai situ je la korang nampak aq aktif kejap kat FB. Gejala sementara okey jangan risau. Sekadar nak dapat feedback pasal design baju tu je.

Saje maen cak-cak! dengan kawan-kawan kat FB kejap. Tu lah fungsi video youtube yang aq post, The Rock 'Dwayne Johson' maen cak-cak, die buat ape pon tetap macho. Hahaha geiboi. Dah cukup tu je posting aq kali ni dan untuk bulan ni. Otak tengah kering jadi 1 bulan ni memang entah apape yang aq post kat blog. Hmm minggu ni barulah nak ade keje balik setelah 2 minggu aq asek terlentok atas laptop. Sori lah ye kalau aq tak prasan/reply cbox or apape. Adios.

23 February 2011

Puitiskan Diri Anda

In 3 characters 
2 orang tak puas hati.

Puitis? Haha, tulah blog aq pra-2011. Meh tengok korang tetidoq ke tak. Ade 3 entry yang aq rase perghh memang bekias-kias wat orang temuntah, bole je kan kan kan?

p/s : takde syarat yang kate mesti entry baru

Ucapan pekerja cemerlang

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Assalamualaikum w.b.t.

Petama sekali saya nak ucapkan belasan terime kasih dekat bekas kekasih saya sebab sudi memberi ruang kepada saya untuk mencari kekasih baru. Saya memang dah lama damba yang lebih mengiurkan agar lebih padan dengan saya yang rupe ada memang iras-iras sebijik model pakaian dalam yang terpampang kat iklan The Store. Mungkin itulah punca kedatangan kotak seluar kecil baru yang berbungkus-bungkus setiap pagi depan pintu saya. Perghh gamba kat kotak tu memang detail, boleh nampak semua. Eh awak jangan fokus lama-lama kat situ nanti batal puasa ganti awak yang dah berape tahun tak penah abes. Saya takpe saya lelaki. Eeyy saya straight takde corner-corner. Awak gile mane bole tengok haram sebab kite bukan muhrim.

Bebalik kepada kenapa saya dipangil untuk mengucap berucap pada hari yang cuacanye saya rasa suam-suam kuku saje, ini kerana saya telah dinobatkan sebagai 'self-proclaimed pekerja cemerlang' untuk tahun ni. Tengok baru keje tak sampai dua bulan da boleh menang anugerah, hebat tak saya? Itulah kehebatan orang yang selalu memuji diri sendiri. Dalam ucapan ni saya akan memberikan tips-tips tak berguna agar awak boleh copy & paste kat dunia pekerjaan awak.

Pekerja yang 'biasa' hanya datang awal ke tempat kerja sebelum mesin tick kedatangan menyanyi lagu-lagu disko dangdut, dengan punch card yang tulisan semuanye warne hitam. Pekerja yang 'hebat' datang tepat pada waktunya jam 0800, tak cepat tak lambat. Untuk menjadi pekerja yang 'cemerlang' @ extraordinary dan laen dari yang laen, awak bolehlah keluar dari kebiasaan dengan mewarnakan kad kedatangan awak dengan tulisan bewarna-warni. Di sini awak dapat menjimatkan dakwat hitam majikan awak dan tidak membazirkan dakwat merah yang disediakan. Ini sekaligus dapat melihatkan awak seorang yang mempunyai daya pemikiran yang kreatif. Disamping itu kedatangan awak selalu disambut dengan bunyi-bunyi yang meriah. Sian mesin tu memekak tapi takde orang dengar. Salah satu sebab kenapa saya menang anugerah ni ialah kerana tulisan kat kad saya berbelang-belang cam zebra pada bulan pertama lagi. Belang zebra dari putih betukar merah sebab dah kene mamam bone-toot dier dengan sang rimau.

Pekerja yang 'biasa' keluar minum pagi dengan bos dan rakan sepejabat dalam lingkungan pukul sampai mati 10 pagi. Pekerja yang 'hebat' boleh ikat perut dan jadi suami mithali makan kat rumah dengan anak bini waktu tengahari. Pekerja yang 'cemerlang' macam saya tidak pernah terikat dengan waktu. Saya menganjakkan waktu minum pagi ke jam 1230 digabungkan dengan waktu rehat pada jam 1300. Bukan setakat itu saje kehebatan saye, saye juga berjaya menganjakkan waktu masuk ofis ke jam 1430, menjadikan waktu berehat saya dari jam 1230 hingga 1430. Pekerja 'biasa/cemerlang' hanya dapat berehat selama satu jam. Mereka yang 'cemerlang' dapat berehat selama DUA jam! Lihat, dengan sedikit time management awak dapat meningkatkan 'produktiviti' awak. Semakin respect rakan-rakan sepejabat dan majikan pada awak!

Untuk menjadi 'cemerlang' awak juga harus berani mengambil risiko! Risiko yang camne? Saya bole bagi satu je contoh, mane bole bagi manyak-manyak nanti awak rampas award saya tok tahun depan malu saya mane nak letak waterface yang innocent nih? Wat muka jap. Oke sudah-sudah nanti awak tergoda balik dekat saya tu yang malas nak wat muka comel. Pastikan awak dah siapkan semua keje yang dah bertingkat-tingkat macam flat murah yang beselerak kat tempat awak duduk tu. Da siap lepastu barulah awak wat sesuatu yang 'WOW!'. Cara saye ialah teros terang tanpa sorok-sorok tido atas meja. Sebab tu la awak tengok hidung saya da tak mancung lagi dah, abes kemek tiap kali hempas muka untuk tido. Majikan pasti tertarik untuk membuang awak keluar tingkap tanpa notis jika awak adalah saya kerana meja saya betul-betul depan pintu. Bukak-bukak pintu pasti awak tergelincir terkangkang sebab tepijak drool saya yang paras airnya macam kat Segamat time banjir baru-baru ni. Sebelum terlupe awak bolehlah bawak pelampung tiap kali awak nak melawat saya.

Tips terakhir, awak kenalah sentiasa bersedia awal. Tiap kali sebelum pukul 5 awak dah tercangak depan mesin. Pastikan awak hanye keje tak melebihi 8 jam sehari oke? Sebab mereka yang 'cemerlang' sentiasa dapat menyingkatkan masa yang diperlukan untuk menyiapkan sesuatu kerja.

Kenapa saya guna 'awak' tak guna 'anda' dalam ucapan ni? Tak formal la address audience camni. Eh takpe la, kitakan rapat. Saya selalu belai, bagi makan, kadang-kadang terpijak perut awak bila awak menyibuk tidur depan pintu saya. Saya selalu nak tanya awak apa rasenye jilat tempat pembuangan sendiri tiap kali lepas membuang. Mesti aftertaste die sangat hebatkan? Oh okelah saya kena masuk ofis doktor jap lagi. Saya tak pahamlah kenapa kene jumpe doktor tiap-tiap hari, padahal saya tak minat pon kat dia. Entah la diorang kate ni semua ade kene mengena dengan surat yang terima yang terpampang jelas dan nyata tulis 'Awak telah dibakar!'. Tu lah yang saya paham bila saya translate guna goolge translator. Rindulah kat awak. Dah abes appointment nanti saya balik rumah ye. Doktor kate kurang-kurangnye lagi 16 tahun baru saya abes appointment dan bole balik.

Sekian saje ucapan saya, terima kasih.

22 February 2011

Design, design, design!

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
Dah zaman lantun gak la tak design ape-ape logo/mock-up. Seremember aq kali terakhir untuk Hari Tenaga Pengajar (HTP) Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi. Tapi tadi amek mase 1jam setengah sebab tak wat pape malam ni untuk design logo and mock-up untuk PSSCPUH UiTM Segamat. + aq letak sekali backdrop dengan tag nama HTP taon lepas yang aq wat. Henjoy!

Logo untuk Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UiTM Segamat. Keris bersilang diganti dengan lading, lambang timbal balik Muhammad Ahmad guna yang Cekak Pusaka punya.

rev01 

Ni preparation awal untuk perayaan 21 tahun Silat Cekak UiTM Segamat tahun depan.


Design sweater. Ni je la yang aq dapat pikiq!


Tag nama (final) yang digunakan untuk peserta HTP 1432H kat UTHM


Backdrop untuk HTP 1432H. Kalu yang display time hari tu tak jelas sebab print dapat gelap, ni yang teghang-teghang punya!

18 February 2011

Murah hati

In 3 characters 
4 orang tak puas hati.
 

Kawan saya si cipa nih bermurah hati untuk bagi award kat sume followers dier. Saya pon dengan muka tak malu hidong tak kemek pipi tersarong2 menerima award tesebot dengan mulut yang terbuka dan berkecik hati. Gilo punyo orang.

Gamba menatang apo tu? Tu gambo rusa tetelan devil's fruit Hito Hito no Mi (Human-human fruit). Specky geeky nerdy bole amek tau menau pasal mende ney. Eww. Hahaha, anyways aq recommend korang bace la manga One Piece tu. Bagi aq lagi best dari Naruto, tapi kalah dengan Bleach.

Neeways, last entry tok minngu ni. Abes keje aq tros gi melancong. 

Adios. Salam.

Oh and thanx Cipa!

Between Pahang & Segamat over the weekend...

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.
I chose Segamat har3. Kamal Affandi datang lagi!

16 February 2011

Sys. Progress Rep. 3 (Final)

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

(Screenshots below)

*Notes - I won't really go on the overall details of what the actual may and may not do. I'll save for the actual presentation time. Till then infos/screens posted may have been changed as I see appropriate*

Overall progress : 99% (remaining 1% goes to unexpected bugs that may yet be encountered)
Stage : RTM (Ready to be manufactured) kah3 prasan giler
Total lines of code : 800+ line

Timeline :
  • Week 1 : (4th and 5th day) Oracle and TOAD learning
  • Week 2-3 : N/A
  • Week 4 : Powerbuilder introduction + learning how to use and navigate work area + datawindows learning
  • Week 5-6 : System design and programming (Powerbuilder script and SQL), some database table modification
  • Week 7 : Debugging session
Done :
  • This past two days (excluding yesterday, which was a public holiday), it was mostly have been a bug-ironing-out session. Couldn't do anything much last Monday as I unexpectedly caught a cold the day before.
  • Decided to remove status 'batal' from selection; with it being redundant as I've already wrote a delete function.
  • (Hopefully) added proper 'settransobject' and retrieve() statements where I deemed necessary, so that the system won't go nutty-nut and decide to go on a loop-de-loop till forever if message retrieved from response window didn't pass any value (i.e user decided to close a response window without selecting any data beforehand).
  • Re-configured all tab-orders
Canned :
  • Automatic e-mail notification
    A quick tour of the menu (in sequence). Posted screens may simplified the actual process :

    TCIS Login
    Main screen

    List of contracts

    Search contract information (wildcard search)

    Add new contract

    Edit selected contract

    List of related company

    Search for companies

    Add new company information

    Edit selected company information

    14 February 2011

    Kepada muslim V-day celebrators...

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.

    Bersempena dengan tanggal 12 Rabiul Awal 1432 Hijrah pada hari esok, maka saya ucapkan salam Maulidurrasul kepada anda semua.

    Bagi saya hari kelahiran seorang Rasul yang terpuji lebih bermakna daripada kematian seorang paderi. Sekadar pandangan. Salam.

    Pantun of D-Day 1

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Everyday go fishing,
    Every night watching boxing,
    If your work is not finishing,
    You can get your boss punya lesing
    copyright - Allahyarham Din Beramboi @ Majalah Ujang

    13 February 2011

    Desperate call

    In 3 characters 

    If you can help me save myself,
    then PLEASE do.

    11 February 2011

    Mind blogging! Err... boggling!

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Very the very mind boggling sebab baru sedar dah keje 6 minggu. Tinggal lagi lebey kurang kurang kurang TOLONGLAH KURANG dari 10 minggu lagi.

    Mind = Blown

    Dapat berite best (rasenye) semalam. Not so shocking bzzzzttt bzzzzzttt la sebab da lame gak bende ni diutaraselatankan. Setelah bermastautin kat negeri orang selama hampir fortyear + 3 taon, (fortweek  = 2 minggu = 14 hari, jadi buat tafsiran sendiri fortyear = 14 taon. So I heppend two forge my MUET sleep...), pack jugak baju akhirnye untuk berambos keluar. Sume orang dah kate I've overstayed my welcome. Haha.

    Seingat aq la datang Johor umur around 4 y'old. Dalam area Batu Pahat je aq dah pindah 7 kali. TUJUH kali. 4 kali dalam taman yang SAMA, 3 daripadenye kat jalan yang SAMA. 6 daripadenye ok la, cume kali ke-7 nih aq hangin sikit. Bole plak sebab hal kecik yang dibesar-besarkan sampai satu family tercampak kat kawasan hutan yang for God's sake line Maxis pon tak dapat clear. Pastu macam pakse semua orang dengar Klasik Nasional sebab HotFM langsung tak jelas. Kalu tak sebab ade kelas silat belakang rumah dah lame aq bantai pihak yang bertanggungjawab membuatkan aq terseksa kat sini. Pastu tau tau degree intake bulan 9. Perghh lagi menyirap aq. Mati kering dok rumah lame-lame. Nak keje yang agak-agak boleh enjoy pon kene drive setengah jam baru sampai. Aq memang ucap tahniah kat diri sendiri. Selalu. 'Sabar bebeh', aq memujuk diriku. 'Dalam 3 taon nanti kamu akan berpindah jua'.

    So ape citer sekarang? Hm, projek sistem aq tinggal proses debugging je. Basikali sume dah ade, da bole jalan. Heh, rupenye aq da tebuat sistem lebih adbans daripada supervisor suruh. Patutnye buat bende yang basic basic je, tapi aq wat hal sendiri and da nak tercompletekan the whole system. Bole peras ugut bagi markah lebih setiap minggu hahaha.

    Sebelum ku terlupa kau terluka, tetibe mencelah lirik lagu Hanyut, mule malam ni aq start vizi vizi vizi! sampai lah hari ahad. So enggak update blog la yaawwww. Till then, toodles!

    p/s : Agaknye da brape ramai text henset Maxis aq yang dah kene tutup lebih seminggu tu? Hahaha, padan muke korang buang kedit je. Eh tak eh? Hampeh.

    10 February 2011

    Sys. Progress Rep. 2

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Sys. Progress Rep. 1

    Edit : I decided to postpone the screencaps promised before, wait for it around next week

    Done :
    • Rewrite whole filtering function from scratch into a much more shorter and readable code
    • Various new datawindows with (many) different retrieval arguments (related to new filters below)
    • Added more filters (contract state, i.e due in more than 60 days, in 60 days, exceeds due date) *pretty colours! wheee~~!
    • Added tab for table company editing, then;
    • Separated windows for contract and company editing (before; same window, different tab pages) *note : having them in the same window can cause problems when passing/retrieving value for/from wildcard search
    • Disabled database table PK editing
    • Removed checkduplicate() from before update stament in tables edit windows
    • Wildcard search window now also links to main window (also available via editing window if query does not EXACTLY match, else display if available)
    • Search query now also available via company name and number (exact match and wildcards)
    • Bug fixed - system reports no transobject available IF no data in datawindow selected from search window when search window closed, loops and crashed at the attempt to terminate
    • Added fields for table company
    To be done :
    • SLEEP (seriously haven't had a proper one this week)
    • Add insert function for both table company and contract (previous SQL INSERT statement trashed)
    • Add some proper printing forms
    • Add mail notification function for nearly/ending contract due date to responsible party(ies)
    • Fix that weird bug that I noticed just before leaving for home
    p/s : bosan sebab klas silat kensel hari ni..sok ade ijazah, so diorang ready2

    Cinta Hakiki

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Fell in love with it the back when I first I heard it (around Octo last year)


    لا تَقْلُقُواْ وَلا تَحْزَنُواْ فَإِنَّ حُبَّ الله دَوْمًا مَعَكُمْ حُبُّهُ هُو
    الأَعْلَى وَالأَجْمَل إِنَّهُ حُبٌّ حَقِيْقِيٌّ لِلْجَمِيْع

    (La taqlaqu wa la tahzanu Fainna hubbAllahi dauman ma'akum HubbuHu huw al-a'la w al-ajmal InnaHu hubbun haqiqiyyun lil jami')

    (Ertinya:) Usah kau resah usah kau gelisah. Kerna sesungguhnya cinta Allah tetap bersama kamu semua. CintaNya adalah cinta yang tertinggi dan yang terindah. Sesungguhnya Dia lah cinta yang hakiki untuk semua.


    Quoted from : Fiq ft. Mirwana - Manifestasi Cinta

    Jump to 1:28

    09 February 2011

    Bruno Mars - Bom Tangan & Dadah

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.

    Takpe la, aq minat lagu die bukan perangai die. Currently listening to his song 'Grenade' berulang-ulang kali macam radio rosak tak ghenti-ghenti.


    Easy come, easy go
    That's just how you live, oh
    Take, take, take it all,
    But you never give
    Should of known you was trouble from the first kiss,
    Why were they open?
    Gave you all I had
    And you tossed it in the trash
    You tossed it in the trash, you did
    To give me all your love is all I ever asked,
    Cause what you don't understand is
    I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
    Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
    I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
    You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
    Oh, oh
    I would go through all this pain,
    Take a bullet straight through my brain,
    Yes, I would die for ya baby;
    But you won't do the same

    No, no, no, no
    Black, black, black and blue beat me till I'm numb
    Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
    Mad woman, bad woman,
    That's just what you are, yeah,
    You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
    Gave you all I had
    And you tossed it in the trash

    You tossed it in the trash, yes you did
    To give me all your love is all I ever asked
    Cause what you don't understand is
    I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
    Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
    I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
    You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
    Oh, oh
    I would go through all this pain,
    Take a bullet straight through my brain,
    Yes, I would die for ya baby;
    But you won't do the same

    If my body was on fire, ooh
    You’ d watch me burn down in flames
    You said you loved me you're a liar
    Cause you never, ever, ever did baby...
    But darling I’ll still catch a grenade for ya
    Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
    I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
    You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
    Oh, oh
    I would go through all this pain,
    Take a bullet straight through my brain,
    Yes, I would die for ya baby;
    But you won't do the same.
    No, you won’t do the same,
    You wouldn’t do the same,
    Ooh, you’ll never do the same,
    No, no, no, no

    Hairy practical presentation

    In 3 characters 
    1 orang tak puas hati.
    Allow me to say that  I love the pakgads at where I'm working now. Not THAT kind of love, but loving their way of doing their job. Mindin' their own business, DIRECTING traffic in the morning. The guys back at UiTM? God, those guys there are trying really hard to make an impression, tryin' ta beh dah big boyzz who just wants to fit in (bs if you tell me). Anywhoooooo, to the main point of this post....

    This guy below here is the big Z, Zuckerberg of the FB. Look at him, that idiotic look, those crimson lips (seriously WTF?), that short curly hair......... I've decided that IT'S NOT how I'm going to look like during my practical presentation in May. Long have gone those days that I sport a hairstyle like this guy. Nuh uh. Not me bebeh.

    Yeah girl you'd tap that wouldn't ya? What? No! I meant his cash!
    To be an honest man of the day, I'm sporting this kind of hairstyle rite now in the pic below. It goes naturally every morning looking like that when I woke up and started being vain in front of the mirror, admiring my good looks. Lose the red in the hair and you'd pretty much gets what I look like.

    ALSO minus the face and the body, I didn't say my birdy flew away
    Well looking like that would be my last resort during the big day (which means that I woke up very late and just rushed to get there in time). Nah, that looks is to easy for me. Maybe I'll save up some money and go for another hair straightening session (rebonding, duh) and come out looking like this :

    Emos schmos. Well, I do sport this style when I'm out with friends. Sometimes. When I can found my wax.
    But hey, someone already mention that all my pics I already look like an emo without even trying. So what good is that huh? I don't like it easy peasy, gotta have some nasty ways of trying things you get what I'm saying? I'm not really into being called a goody-goody just because of my hair. So lastly I decide that HE'S GONNA LOOK LIKE ME. Yup, you read that right.

    Blatantly plagiarised my look don't ya? Give me back my style!
    And then I'm gonna terrorize the whole class looking for the strongest and beating the shit out of him. Just saying. And when he comes for me tell him that my goldfish died and I had to attend its funeral. At least I do have his expression, well it's a start.

    Adios me amos.

    08 February 2011

    System progress report 1

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    System name :
    University Contract Management System
    (Sistem Pengurusan Kontrak Universiti)

    Stage : Alpha
    Dev. tool : PowerBuilder v10.5
    Database : Oracle 10g, SKEW
    Overall completion : 70 %
    Overall time taken (as of) : 3 weeks (1 week database design, 2 weeks+ PowerBuilder designing)

    Done so far :
    • Database design
    • Datawindow retrieval, complete with user selected filters and sortings
    • Datawindows search function based on account id. and contract name
    • Buqs fixed in main window, related to highlighted row in datawindow retrieval when filters/sortings changed by user
    • Proper SQL update statements (foolproof checking for all fields) for table contract
    • SQL insert statements (not tested) for table contract
    • Optimized scripting using functions
    • Auto data retrieval in main window after each update
    • Form printing for single and multiple contract(s) information
    • Few other things that I forgot
    To be done :
    •  SLEEP.
    •  Fix bug in asc./des. radio button not properly fetching sort function when clicked without having any filters initialized
    • Fix SQL insert statements for contract table not properly saved into the database even when reported succesful
    • Add SQL update/insert statement for table company
    • Add a few extra fields in table company for company details
    • Modify search function to search for partially matched strings (wildcards)
    • And fix some more bugs that are bound to be found during the user testing phase
    • COMPLETE the system around this or next week (so that I'll have plenty of time doing nothing before I switch department at the end of March. Err... no)
    Screen caps comes later. Adios.

    07 February 2011

    I need some space, damnit!

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
     And about 200 bucks for a new hard disk. Aisehhh, penoh suda 1TB + 250gigs hdd aq.

    Dah takde space dah... out of space.. need some space...gedit? Obviously you don't.

    06 February 2011

    Awek slim!

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Gambar bakal awek aq dalam mase 5 bulan ni :-

    Sleek and slim! One complete package! The girl of every man dreams!
    Nama : Miss Microsoft Xbox 360 Slim
    Mas kawen : RM800+ (terkini)
    Berat badan : 2.9 Kg. Bole aq dukung bawak jalan2, takde la patah pinggang aq
    Tinggi : 75 mm. Kiut miut je <3 Cam toyol (x_x)
    Ukuran badan : 264 mm b, 200-something mm s, 264 mm w. Cam perv. taw ukuran badan anak dare orang

    Simpan2 duit, abes praktikal kitorang settle down

    05 February 2011

    Late-nite snack

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Bile aq bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan tahap gaban pekataan bosan pon aq taip bekali kali tak gune function copy & paste. Alang alang bosan tu aq bukak cite ckit la malam-malam ni.

    Aq ade satu habit sejak dari zaman skola dulu yang tak ilang-ilang sampai la post ni aq tulis skrang. Bile gaming / tengok movie a.k.a moving (bole pakai ke?) / merayap carik kupu-kupu malam pon tak berjaye menghapus semua, segala rasa di jiwa ku... ape yang aq wat? Haha, pelagi... aq suke MAKAN a.k.a MELANTAK a.k.a MENTEKADARA....H. Tu kalu tertinggal hurop 'h' kat blakang tadi naye anak dare orang. Aq post la ckit ape yang aq ngah melantaking skrang agar anda jeles. Lah sangat. (kamre henset aq bughok, pe ley wat. post je ape yang ade)

    Tadaaa. Makan sambil My Wife & Kids marathoning
    2 toast of peanut butter and jelly / 1 piece of big apple donut (tak ingat ape name)
    Homemade sizzling yee mee, wlupun mangkok tak sizzling

    Choco blog! Yum yum!
    Sebab aq nak kawen dengan awek jepun yang kiut miut tak lame lagi, aq pon cube la membiasekan diri dengan makan makanan jepon sambil membayangkan muke bini aq yang hawttttt tesebot posing maut tok aq. *Drooling...* (gambo akhir taon lepas. Bukan, bukan yang bawah ni. Yang bawah bawah ni. Yang bawah ni jangan kaco kalu tak nak kene plangkong)

    Sabo ea, I lom keje la sayang. Oh lupe lak I ngah praktikal, kire keje la tu kan? Hehehe, da bole la kite kawen <3 <3 <3. Saje je post besor2 gamba die, tak bole?

    Strawberry parfait gitu yawwww
    Teriyaki ape ntah name die. Yang pasti halaaal



    Okeh sambung makan. Chiow

    No Maxis aq dah tak lebih panjang lagi*

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Newsflash, peep-holes!

    Kepada mereka yang 'bertuah' dapat mengetahuituituituiiiiii no maxis aq Omigosh! Aq ade no maxis!?? terumatanye kepada pengguna Maxis tegar, suke2aqnakcitekan kat korang yang no Maxis aq dah tak lebih panjang lagi*, as in DEACTIVATED, for the time being.

    Boohoohoo, big whoop who cares. 

    Andai kata anda adalah salah seorang daripada pemenang bertuah yang pernah dicontact atau mengkontek............................ mengKONtek, no yang telah dicensored ini - 01777*7**1, anda hanye membuang mase tidak lupe juga tenage batin jika anda cuba untuk menghubungi nombor tersebut dalam jangke mase beberape bulan ini.

    Hujah-hujah kenape aq mematikan no Maxis aq buat sementare ini adalah seperti yang berikut :-

    1. Sejak aq kembali bermastautin ke hutan kelape sawit ni, dah tak praktikal untuk aq gune line maxis. Sebabnye dinding rumah aq penebat signal maxis terbaik. Untuk aq call/text aq harus a) keluar daripada pagar rumah, b) buat tangan macam beruk makyei angkat henset aq tinggi2 carik line, atau c) cubaan berani mati pergi ke bilik parents aq begayut (sungguh takde privasi)

    2. Aq letak maxis aq dalam henset lame aq yang lagi banyak aq gunekan sebagai lampu suluh (sebab henset ni memang ade lampu suluh. aq tak pasti model ape, nokia1130 rasenye). Satu je sebab kenape aq tepakse menukar henset time part 3 dulu, sebabnye henset lame aq dah tak boleh cassssssssssssssssssss. Dah bekali2 aq tenyeh charger tu dalam bontot die tapi tak tekincit2 gak. Care aq maintain hidupkan dua2 no celcom ngan maxis aq selame ni adelah dengan tuka2 betri diorang tok cas dalam henset baru aq. Senang citer aq dah malas la nak buat lagi camtu. Penat wooo nak tunggu nokia5130 aq hidup mak aih dekat 10 minit baru bole gune. Melaenkan ko nak DONATe henset ko kat aq, aq takkan on maxis aq

    3. Err tak dapat pikir. Kite setel dengan 2 reasons jela ea teehehehe
     
    So dengan ni aq tau akan ade orang yang dah takkan kontek aq lagi, but like watever, asalkan aq bahagie. Hey rhymes la weyh!

    Ok chiow!

    * (dalam bahase BEL311 time part 3 dulu "my maxis num is no longer". Get the joke? Tak? Ok berambus)

    02 February 2011

    Istikharah Muktamad Aq

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.
    Alhamdulillah, inilah namenye rezeki. Jawapannye datang pukul 4 pagi tadi.

    Kalau sebelum ni memang aq sendiri pon tak pasti sebab aq nampak kedua-dua bahagian, tapi yang terbaru ni memang aq tak teragak-agak lagi. Habis je 'alamat', aq terus terjaga. Kalau mintak aq citekan memang lancar macam tekan rewind remote control je smooth-criminal playback nye. Aq pejam balik mate, cube ulang tayang balik ape yang aq dapat dalam kepala aq. Lepas tu terus aq bangun, amek air sembahyang, dan solat sunat taubat. Dengan mimpi tu hilang terus keraguan kat hati aq. Ntah kenape aq tak pasal-pasal mesej kawan aq pagi-pagi bute cerite pasal bende ni. Maybe sebab she helped me clear some things out.

    Kalau aq tak bercerita dengan kawan aq petang ahad pas, aq rase memang aq akan teros sengaje memperbodohkan diri sendiri. Malam tu aq tergerak nak wat istikharah sekali lagi. Aq berdoa agar diberikan petunjuk yang terang dan jelas, agar aq tak menyesal kelak. Esoknye ntah nape aq rase 'panas', maka lahirlah post 'Kawan' Aq. Sebabnye ade beberape points kat dalam tu yang memang aq ade syak dari dulu tapi aq sengaje jadi in denial, tapi ahad lepas kawan aq assure kan aq yang sebenarnye mungkin bukan macam tu. Mungkin aq je yang terasa, dan insyaAllah aq harap macam tu.

    Jadi malam tadi, lepas solat Isyak aq berdoa sekali lagi. Aq mintak agar walaupun tak menjadi, takkan timbul rase benci kat hati. Aq harap sangat-sangat dibimbing hati aq ini kepada jalan yang terbaik untuk agama dan hidup aq. Sebab aq tak nak jadi macam sebelum ni, aq dapat dua jawapan yang samar-samar. Tapi yang datang tadi memang tak ade care untuk dilihat dari sudut laen. Sebab aq sendiri yang bagi jawapan, bukan orang laen.

    Details aq takkan cerite kat sini, sebab terlampau public. Tapi kalau rase-rase nak tau ape yang aq dapat, jangan segan jangan silu, Celcom dan Maxis aq still on (walaupun hampeh dak kelas aq tak kontek langsung). Tak tuko no. pon. Takde sebab aq tak bercerita kalu ade yang bertanye, kan? Untuk kesah kali ni, inilah istikharah yang terakhir buat aq. Dan aq fullstop kan kesah aq kat sini. Buku baru? Aq bukak bebrape tahun lepas ni.


    End of Chapter Three (3)

    If you have the patience, then wait. I sure can.

    p/s: Back to being 'that guy who dresses in black'. For now.

    01 February 2011

    Two pictures make a word

    In 3 characters 
    0 orang tak puas hati.

    +


    =




    To those who didn't get it, it's a picture of an ASS and a HOLE and MYSELF

    Loser

    In 3 characters 
    Literally and figuratively, that's what I'm feeling right now. Go figure.