Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

24 January 2011

[Sarcasm]

In 3 characters 
Ucap tahniah kat diri sendiri sebab dah jadi salah seorang daripada golongan stereotype yang dilabelkan sebagai 'pekerja kerajaan'. "Tepuk tepuk tepuk"

Ni bukan scam.


Korang mesti pernah kene tag dekat FB kan, kat gamba duit yang bekepul-kepul yang kalau dapat entah berape keturunan pon tak habis pakai kan? Kat gamba tu mesti ade ayat pancing "Jana Pendapatan Dengan berFaceBook!". Pecayelah kat aq, itu bukannya scam, all those claims are real indeed. Datang tempat kerja aq and I'll show you how possible it is. Tak limited kat FaceBook je, malah sambil blogging, berforum, forex or whatever aktiviti lah you name it. IT IS F*C***G POSSIBLE.

Syaratnye? Korang mesti bekeje bawah sektor awam. Ni syarat utama yang WAJIB korang ade. Pekerja swasta? Sorry tak layak, korang ade banyak kerja laen yang boleh/kene buat. Yang paling penting, HOW???
  • Setiap hari waktu bekerja datang cam biase, punch la attendance korang seberape lambat yang mungkin (tak puas hati sebab pagi tadi aq baru nak punch tak pasal2 mesin tu decide to play a prank on me and start kuarkan lagu secare mengejut. Kad tunjuk kol 8.01, talk about being in-your-face).
  • Masok la ofis and bukak pc/notebook korang.
  • Sementara tunggu Windows tu boot masok lepak2 dulu dengan co-workers, gosip2 dulu yaww.
  • Go back to your pc and start browsing your favorite sites
  • Minum pagi
  • Sambung balik online SAMBIL buat keje yang bos suruh sikit2
  • Rehat dan ulang balik point kat atas
  • Balik
Ha, camtu la secare ringkas korang jana pendapatan secare berfacebook. Kepada yang tertanye2 ape sebenarnye aq nak cakap,

KORANG DIBAYAR UNTUK KORANG WUJUD KAT OFIS DAN SLACK-OFF

Nape aq wat post ni? Hari ni dah masok minggu ke-4 aq praktikal (tanpa gaji). Boleh kire berape jam sangat yang aq actually BUAT KERJA. Satu perkara yang aq sangat BENCI ialah kene datang satu tempat tapi TAKDE APE LANGSUNG NAK BUAT. Dulu time dip. part 1 ade gak la aq mengamok kat sorang classmate aq ni yang panggil sume orang selame beberape malam KONONNYE nak practice tok persembahan time jamuan tapi last2 bile kitorang datang die buat kerenah sendiri (last2 aq dengan muke yang tak tau malu selambe je amek mike dan nyanyi lagu raya yang aq bole telupe lirik sebab langsung tak rehearsal bile time jamuan. Rase2nye ade kot video tu lagi, nanti cek and upload)

1st week aq maybe OK lagi, yelakan, pikir2 tengah baru lagi nak sesuaikan dengan working environment dan ade la gak aq wat database. 2nd week aq still accept lagi sebab tak pasal2 ofis aq kene renovate so sume orang busy kemas2. 3rd week aq da mule nak berapi sikit, tapi still maintain cool sebab supervisor cuti belajar 2 hari and ade satu hari cuti. + hari Jumaat di-demo-kan dengan powerbuilder. 4th week a.k.a. today? I'M LITERALLY PISSED OFF. Mungkin sebab diberapikan dengan tido aq yang tak betol2 lagi da masok sebulan ni. Sebab nak sedapkan hati, maka aq tulislah MUNGKIN.

Cakap terus terang, aq ade banyak lagi care tok aq buang mase dari lepak takde keje kat sini. Baek aq sambung tido aq kat rumah, tak pon main game ke hape ke. Memang la aq ni suke gak online tapi bile tu je benda yang aq bole buat dan jadi terpakse maka hilanglah segale enjoyment aq. Ni aq dah terpikir nak menari vogel kat atas meja ni alang2 nak hilangkan ketensionan dan kebusanan tahap gaban. Memang terliur geboi2 tengok ewwww. Tapi pikir balik takpelah nanti tak pasal2 editor pureiboi carik aq shoot front cover. Tak pasal2 betuka profesyen from programmer to pr0n0grammer. Buat bazir sijil je.

Ok ok cukuplah aq nyer RAGE!!IAMTHEINCREDIBLEHULK!!!WARGGHHH!! untuk pagi ni. Dah2, korang sambung la korang nyer hal masing2. Abaikan je aq nih.

No comments: