Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

28 January 2011

My Facebook hiatus...

In 3 characters 
What the F?
Ceh, dah macam pelukis manga terkemuka boleh main 'hiatus hiatus' pulak. Kurang kurang nye diorang hiatus cari idea, yang aq ni saje ngade ngade oh-boleh-tak-jadikan-alasan-berhenti-sekejap-nak-cari-idea-untuk-tulis-ape-kat-status. Rasenye dah 2 half-moon tak update/comment apape kat FB. Last comment published was on 13th Nov 2010. Wah lame sudah tahniah tahniah aq dah proved kat dunia ni bahawa aq boleh hidup tanpa mengaktifkan diri di FB. Apa suda jadi dekat sume orang aq LANGSUNG tak tahu. Hari tu tuka profile pic kejap tibe tibe tengok eh eh profile suda tuka baru la. Tak lawa langsung.

Setelah breakup dengan si 'S' Rabu lepas makin ber++lah alasan untuk tidak meng-online-kan diri di FB tapi boleh je meng-online-kan diri dekat blog nih walaupun tau tulis panjang panjang baca baca gelak sendiri. Omaigourd the so the very the pathetic. Tu pon nasib baek ade orang baru nak stalk blog aq yang walubagemanopown aq tetap wat wat cool je bebeh padahal hidung kembang tak kempis kempis teruja giler sebab ade follower baru ingat nak panggil Buletin Utama wat liputan khas eh tak payah tak payah.

Tak tau nak tulis ape bende yang kelako pasal gambo ni.
Aq rase perenggan kedua tadi takde kene mengena dengan FB pon. Ah tak kesah biar je malas nak padam lagi baik tulis panjang panjang explain kat orang yang bace. Penat kot nak tekan backspace lama lama (rasenye dulu macam penah gune ayat sama maksud...) Tengok aq berjaya lagi buat korang bace satu lagi perenggan yang takde kene mengena dengan FB yes yes yes!

Random, tapi ade menggambarkan sikit la prasaan aq
Aritu ade la sorang girl ni tanye nape lame tak on FB, bosan sebab asek asek die ni je yang komen apape status atau gamba kalau tak dulu aq je yang sebok sebok bile tekan refresh kat browser selang seminit ade je kenyataan dari aq yang tertera menyakitkan hati orang laen. Dak tu kate bosan aq tak komen  haha ade gak orang miss aq kat dunia online nih oh terharunya (SANGAT... tapi langsung tak miss pon kat dunia nyata sebab hampir setiap minggu jumpe). Bagi menjawab soalan die, aq cakap la tengah berehat kejap, naik degree nanti sambung la balik. Tup tup rupenye degree naek bulan 9 da. So aq masih ade lagi lebih kurang 8 moon sebelum aq aktif balik.

Psstt psstt 1st thing yang aq wat bile datang opis ialah bukak email and check ade tak orang tak gambo aq. Kalu ade memang terus aq untagged. Jadi sebenarnye aq online gak FB TAPI dalam seminit dua je. Saje sorok muke terkini kat diorang diorang yang takkan berjumpe face2face kecuali time presentation practical nanti which is around May. So dah terjawab kenape? Tak terjawab lantak korang.

Tengah tulis cepat cepat sebab dah pukul lima nak balik awal nanti dapat balik ke pangkuan katil dan bantal kesayangan oh sedapnye tido. Last skali, kalu korang suruh aq update status FB sekarang aq tau aq nak tulis ape,

'Mintak sape2 tolong tumbuk rahang kiri aq sekarang sebab dah 3 hari stuck tak ley bukak mulut. Wuwuwu aq tak dapat nak makan bende keras2!!! Sedey+1'

Okeh chiow bebeh, salam... See you next week muah muah flying kiss + flying kick skali.

p/s : Orang ajak pegi Penjara Kluang malam ni, lepak lepak dengan banduan. Ok tipu ade makan makan, dengan banduan. Ok tipu lagi tapi memang ade makan makan kat penjara. Malas nak makan kat hotel kelas tinggi (tiba tiba teringat satu peristiwa yang tak nak ingat taon lepas). Nak gi ke taknak ek?

No comments: