Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

03 January 2011

Le'tour de office

In 3 characters 
Saje post gambo bosan nih. Yes yes yes I've wasted 3 seconds of your life reading this.

Da dapat tenage balik setelah recharge jap time Maghrib tadi (I tak langgar ok? ok langgar ckit je, xpasal2 bukak pose kol 7.30). Fenat~~~ stelah menghabiskan hari ni dengan dok melepak tak wat ape2 dari pagi sampai kol 5. Nak kiok da tadi dok ngadap laptop da tak tau nak browse ape. Sekurang2nye I ikot cakap bos :-) wink2..

Jom menziarahi opis aq jap :-

Ok cukop. Tour da abes.

From that picture mesti ko nampak working area aq besepah kan kan kan kan kan? Agak ler,  sebab aq tercampak dalm bilik... em... err... ehhhh... ok aq da xigt ape name bilik tu. Ofis aq ialah bilik kumpul ramai2 + tempat solat dibelakang rak besi. Bessssssttttttttt~~~! Best3rd. Eh tak. Sumpah best.

Staff2 laen pon xley calen aq. Meje aq sorg je da ade 3 kosi yang aq bole pindah2 kalu boontoot suda panaz, sebungkus gelung getah untuk aq lastik cicak time bosan2, dan xlupe gak unrestricted internet access. Holy shait!

Oh RFID tu ape? Ntah, aq pon x ingat, tapi yang aq pasti term tu penah kuar time subjek multimedia (yeke?). Name panjang nye Radio-Frequency-Identification. Yang kat dalam gambo tu jenis card tok staff. Cam Touch'n Go. Sapu teettttt je kat scanner pintu unlocked. Sayangnye aq tade, wuwuwu~~~. Yang lappy tu memang bukan aq punye, tapi diberi pinjam supervisor aq yang aq akan gelarkan kat sini En. A (bile mase aq pena ade lappy? DESKTOP IS MY  LIFFFEEEE!!!!! ok cukop2 la nerd rage tu). Tadi da cuak da lappy tu tak pasal2 tak nak idop pas aq turn off, siap bebunyik lagi dvd-drive dier. Baru masok keje da wat prangai jahanam kan harta benda majikan. Cam haram.

Task aq yang betol2 datang kol 3 ptg.. Well, aq just disoh wat balik satu sistem susun contract hartabina, which bedasarkan ape yang tertulis kat atas kertas usul tu di request bulan 10 taon lepas.. En. A kate sebab kurang time, jadi bende tu tak siap lagi, so carry to this year.

Time limit 1 week, aq dimintak siapkan related tables.. which aq wonder, yeke kene amek sampai 1minggu tok design database? Aq kurang taw, sebab biasenye before ni aq handle programming je.. Maybe kalu siap awal aq ley goyang2kan ini kaki, YEAH YOU WISH.

Last note, to Abg Sudin and other ahli SCH PLBP,, err aq tak turon klas malam nih.. Penat giler.. Campor tido pagi tadi 1jam (7.30-8.30) + 1/2 jam 7-7.30 [multi-level-marketing], aq bru tido sejam setengah. Memang jadi sleeping ugly sok pagi.

Adios.. salam..

No comments: