Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

02 June 2010

Personaliti blakang tabir

In 3 characters 

Ade satu soalan yang korang slalu tanye kat aq tapi biasenye bile korang tanye aq sengih je. Apekejadah-haramkah soalan tersebot?

“Kau kat Net laen @ perangai cam haram, tapi face2face low profile jer. Apehal?”

Aq pon jawab : (tadi kate sengih je, bodo ke ape?)

“Senang citer korang tak kenal aq lagi la tuh”

Pernah dengar ANONYMITY ON THE INTERNET? Fcuk that thing is GREAT! See what I did there? Itulah bahaye nyer bile muke ngan badan2 skali tersorok di blakang tabir. Bile mood aq jadi giler, aq pon memang da takkan kesah ape yang korang pk @ jangan harap aq nak jage korang nyer feeling. Tapi bende ni aq cakap dalam konteks Net jer la, kalu depan2 aq akan wat prangai bodo je depan korang. Kalu aq realitikan prangai Net aq depan korang naye korang nanti. Kalu girlish-girly-geli-gile air mate tu hampir 100% pasti, yang laki2 memang rase nak pijak muke ni sampai mati. Prangai ni penah kuar time aq form4 dulu. Memang time tu aq jadi buruan ramai orang kat skolah la.

Kat blakang stage sebenarnye aq ni orang yang suke maintain cool, a man who abhors conflict. Tapi nape banyak diam? Sebab aq lagi suke dok perati jer. Dalam sebok dok perati tu macam2 bende yang aq bole tau pasal korang. And kebanyakkn kali nyer tepat pade sasaran, so aq tak sebok2 dok menanye tang tu tang ni. Korang sendiri yang biase citerkan bende tu kat aq secare korang tak sedar. Kadang2 terlepas cakap, kadang2 ekspresi ekspreso korang. Macam2 la bende yang korang buat aq analyze dan pastu wat conclusion. Kalu tak tepat pon dekat2, biase nyer tak lari jauh. So hearty2 la yer bile ade kat area around aq. Cam aq tak ley kenal jer mane antare korang yang hipokrit. Golongan yang memang sentiase aq maki bodo bangang.

Conclusionnyer aq memang suke mencetuskan salahpaham pasal diri aq kat korang, mane best korang dapat agak aq sape senang2 jer. (dapat plak aq nak bagi korang agak)

Ah lantak la, aq nak siap gi klas. Chiow, ar-di-os.

No comments: