Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

04 June 2010

Menganalisis MukaBuku : Perkare ntah pape

In 3 characters 

Ini adlh siri kedua dalam mengutok korang kat FB. Sblom ni pasai timing, kali ni plak pasai bende yg ntah pape korang wat kt FB. So mari kite mulekn :-

  • Post status update pastu korg sndri yang like. Tu klu kat dunie sebenar namenye wat lawak gelak sndri @ masok bakol angkat sndri @ igt korg like org laen pon like jugak ke? @ prasan je lebeh
  • Gadoh ngan bf/gf pastu bgtaw kat sume org. Ko igt korang artis ke yg sume org kesah pasai personal life korang? Kesah hidop artis pon aq tak pernah nak amek taw ni kn plak korg. Ade byk lg hal dunie yg lagi berfaedah aq bole amek port
  • Tulis ayat yg power2 nak tunjukkn kononnye yg ko ni pakar bahase. Stakat copy&paste dri google tak yah ler nak blagak
  • Skali lg kutukan untuk yg ber’kapal’ (ini bukan typo) : Post bende jiwang2 untk bf/gf korang yg takde kene mengene ngan org laen pastu melarat2. Gi mampos la aq nak bace bende2 geli camtu. Lg aq menyampah bende2 camni yg kuar kat top story. Ko taw tak klu kat dunie nyate suami isteri pon tak ley bemesre2 di khalayk rmai?
  • Post gamba yg ntah pape pastu korg tag aq yg takde kene mengene secare langsung atau tak langsung dengan perkare tersebot. Wat menyemak je email aq ngan notification yg berlambak2 (sblom korg ckp pape ye aq sedr bole tutop email notification kt settings) @ penoh inbox enset aq dgn fbsms @ paling aq nyampah sbb setiap kli org komen enset aq berbunyi lagu otomen yg sgt kuat dan nyaring membuatkn aq tak bole membute di siang hri.

Dah ar malas aq nak tulis panjang2. Tido lagi baek dri melayan kerenah korg.

Ar-di-os @ Requiescat in pace

No comments: