Teh Proclamation.

Hati Waja. Tendangan Tanpa Bayang. Syahdan. Sompet. Nostalgia, nostalgia.

Teh Herd.

23 June 2010

In sane…

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Read. Carefully. There is a SPACE between the words. It’s not a typo, the finger did not slipped.

Vague? I’m referring to being in sanity, not insanity (the title, not the article btw). Why, oh why did I choose to write about this? Because I feel like I’m losing mine. I’ve not been able to think straight for quite a few months now. Every deed done and words let out are giving out signs. I really am losing myself. I know the cause, but' it’s not so easily stopped. So easily infected, yet so hard to cure. Continuously missing a proper sleep is only making it worse. The state of weakness has left me opened for the devils’ seductions. The heart is changed yet again. I’ve been in the state of insanity longer than you could have possibly known.

And yet, there are times when sanity managed to take over this wretched mind of mine. But the price for regaining my consciousness is high; it’s pain. Agonizing in pain is the only time that I can actually think right. This is the time that I discovered most of the truth that lies out there. Should I be thankful? Of course I am. If it is not for it, then my judgment will only be in accordance to my lust.

Friends, pray that you will not become like me. Do not envy me, because I’m the one who should be envying you. Praise me not, because even I curse myself.

Adios.

10 June 2010

Result Rush + Idiotic(Servers && System)

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

So the same dang thing happen all the times. Too many users trying to connect to a server at a time causes the server to stall and reject most of the connections attempted. Oh my beloved uni, why didn’t you just upgrade your damn slow cheap servers if you expected knew that this were to happen every year?

3 servers, THREE servers. And EVERY. SINGLE. ONE. OF. THEM. FAILS. MISERABLY.

And I REALLY like the way you handle your system too.

“Oh hey, you wanna change your password? Okay, why not. Hm, what’s that? Only one field for the password? Yeah, we don’t like to prompt users to re-enter their desired password change. Of course you’ll get it right the first time you entered it. You COULDN’T HAVE make a mistake entering your password when we CENSORED what you type. Pfft, silly you for asking that.”

Oh wait, here’s another one,

“Your password didn’t work? Okay, just enter your email as you’ve typed in your profile and we’ll send you your password reset. Didn’t work? Oops, forgot to mention you have to enter your secondary email. Wait, did you typed it correctly? Sorry, we didn’t found your email in our database. Maybe you’ve entered the wrong address? Oh, so you’ve tried all of your emails. Well, we just like to mess with our users. Fcuk you.”

(in forums’ way) FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU

 

I.LOATHE.YOU.

04 June 2010

Menganalisis MukaBuku : Perkare ntah pape

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Ini adlh siri kedua dalam mengutok korang kat FB. Sblom ni pasai timing, kali ni plak pasai bende yg ntah pape korang wat kt FB. So mari kite mulekn :-

  • Post status update pastu korg sndri yang like. Tu klu kat dunie sebenar namenye wat lawak gelak sndri @ masok bakol angkat sndri @ igt korg like org laen pon like jugak ke? @ prasan je lebeh
  • Gadoh ngan bf/gf pastu bgtaw kat sume org. Ko igt korang artis ke yg sume org kesah pasai personal life korang? Kesah hidop artis pon aq tak pernah nak amek taw ni kn plak korg. Ade byk lg hal dunie yg lagi berfaedah aq bole amek port
  • Tulis ayat yg power2 nak tunjukkn kononnye yg ko ni pakar bahase. Stakat copy&paste dri google tak yah ler nak blagak
  • Skali lg kutukan untuk yg ber’kapal’ (ini bukan typo) : Post bende jiwang2 untk bf/gf korang yg takde kene mengene ngan org laen pastu melarat2. Gi mampos la aq nak bace bende2 geli camtu. Lg aq menyampah bende2 camni yg kuar kat top story. Ko taw tak klu kat dunie nyate suami isteri pon tak ley bemesre2 di khalayk rmai?
  • Post gamba yg ntah pape pastu korg tag aq yg takde kene mengene secare langsung atau tak langsung dengan perkare tersebot. Wat menyemak je email aq ngan notification yg berlambak2 (sblom korg ckp pape ye aq sedr bole tutop email notification kt settings) @ penoh inbox enset aq dgn fbsms @ paling aq nyampah sbb setiap kli org komen enset aq berbunyi lagu otomen yg sgt kuat dan nyaring membuatkn aq tak bole membute di siang hri.

Dah ar malas aq nak tulis panjang2. Tido lagi baek dri melayan kerenah korg.

Ar-di-os @ Requiescat in pace

03 June 2010

Bila tak bole tido…

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

wantedFinal 

Ni lah kerja aq bile tak boleh tido. Time pagi2 ni lah yang selalunye idea pelik2 yang terkeluar so time tu jugak la aq realisasikannya. Dibuat dengan memfollow tutorial yang berlambak2 kat google. Big credit goes to the author of this tutorial.

Oh yeah, satu lagi quick pic superimpose ari tu yang ntah pape di bawah ini :-

iAM

Menganalis MukaBuku

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Sedikit takbanyak ape yang aq prasan tentang timing korang di FB beserta ngan komen2 yang menyakitkn hati dari aq :- (Khas untuk student UiTM time tgh sem)

  • 8pg – 5ptg : hanye mereke yang ade berokband sndri yang on9 kat FB @ mereke2 yang ponteng klas @ mereke yang takde klas @ membazirkan duit mak bapak korang bayar mahal2 berokband setiap bulan pastu korang gune untuk fb jer pastu ponteng klas. Lagi la mintak penyepak
  • Paling rancak kol 5-7 ptg. Almaklumlah time tu baru UiTM bukak line student. Yang tak disconnect dri malam tdi tu cam aq slalu lah dapat menikmati Net di waktu pejabat
  • Paling tak reti bahase : mereka yang tak taw berhenti kejap smayang maghrib i.e mereke yang komen time kol 7-8 mlm.
  • Kembali aktif kol 8-12 mlm. Sambil2 makan tu la katekan… @ ber FB sambil menyelitkan ckit2 sesi pembelajaran, bukannye studi sambil FB
  • Kol 12-4 pg masih ade saki baki mereke yang tak gheti tido pastu terbongkang kat katil sampai asar
  • PALING TAK AKTIF adalah pada jam 4-8 PAGI. Biase ler, setan suke ngantok kan korang time subuh2 and time2 nak gi klas nih. Sedapnye tido beselimutkan kulit/lemak BA-ALIF-BA-YA.
“Cakap orang jer, timing ko camne!?”

Aq? Hah, mesti la tak same ngan korang. Aq aktif time suboh && tak aktif time maghrib. Rase ingin ku tampar muke mu yang ber FB and msg aq time maghrib. Naseb korang baik mmg aq lansung tak rep. Padan muke.

Dah subuh. Ape lagi, tunaikanlah tanggungjawab masing2 @ kalu tak tertonggeng ko nak jawab nanti kat akhirat pasai ape ko tak solat

Ar-di-os.

02 June 2010

Personaliti blakang tabir

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Ade satu soalan yang korang slalu tanye kat aq tapi biasenye bile korang tanye aq sengih je. Apekejadah-haramkah soalan tersebot?

“Kau kat Net laen @ perangai cam haram, tapi face2face low profile jer. Apehal?”

Aq pon jawab : (tadi kate sengih je, bodo ke ape?)

“Senang citer korang tak kenal aq lagi la tuh”

Pernah dengar ANONYMITY ON THE INTERNET? Fcuk that thing is GREAT! See what I did there? Itulah bahaye nyer bile muke ngan badan2 skali tersorok di blakang tabir. Bile mood aq jadi giler, aq pon memang da takkan kesah ape yang korang pk @ jangan harap aq nak jage korang nyer feeling. Tapi bende ni aq cakap dalam konteks Net jer la, kalu depan2 aq akan wat prangai bodo je depan korang. Kalu aq realitikan prangai Net aq depan korang naye korang nanti. Kalu girlish-girly-geli-gile air mate tu hampir 100% pasti, yang laki2 memang rase nak pijak muke ni sampai mati. Prangai ni penah kuar time aq form4 dulu. Memang time tu aq jadi buruan ramai orang kat skolah la.

Kat blakang stage sebenarnye aq ni orang yang suke maintain cool, a man who abhors conflict. Tapi nape banyak diam? Sebab aq lagi suke dok perati jer. Dalam sebok dok perati tu macam2 bende yang aq bole tau pasal korang. And kebanyakkn kali nyer tepat pade sasaran, so aq tak sebok2 dok menanye tang tu tang ni. Korang sendiri yang biase citerkan bende tu kat aq secare korang tak sedar. Kadang2 terlepas cakap, kadang2 ekspresi ekspreso korang. Macam2 la bende yang korang buat aq analyze dan pastu wat conclusion. Kalu tak tepat pon dekat2, biase nyer tak lari jauh. So hearty2 la yer bile ade kat area around aq. Cam aq tak ley kenal jer mane antare korang yang hipokrit. Golongan yang memang sentiase aq maki bodo bangang.

Conclusionnyer aq memang suke mencetuskan salahpaham pasal diri aq kat korang, mane best korang dapat agak aq sape senang2 jer. (dapat plak aq nak bagi korang agak)

Ah lantak la, aq nak siap gi klas. Chiow, ar-di-os.

01 June 2010

Blog ke-TIGA

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Tak nak cakap panjang, blog baru :- Contracity

Pencetus kesalahfahaman

In 3 characters 
0 orang tak puas hati.

Hah? Ape ni? Lagi 2 blog pon slalu tak update ni ngade2 nak wat lagi satu. Apehal?

Jap2, korang sape? Korang bukanlah tuan punya blog ini, hanye orang yang tesesat jalan sampai ke sini. Kesah plak aq ape korang pk? So telah diputuskan oleh aq sendiri tanpa diperkenankan oleh mana2 dymm, [censored2], dan apantahlagiaqtakbrapenakingatpagi2subuhni, yang aq nak (dah buat pon) blog baru untuk aq lepaskan sume bende mengarot tanpa sebarang pertimbangan ke atas perasaan korang yang hanya lalu lalang kat blog (menyemak je sebenarnye, disamping menaikkan visitor counter tq2) menyesakkan lagi traffic kat Net nih.

Lagi dua blog tu? Bior la kat situ je aq jadi professional, kat sini aq nak jadi tukang karut. So lepas ni kalu korang nak kene tikam secara sarkastik @ nak tau aq nyer pengalaman n pandangan tentang isu2 yang tak brape nak semase, singgahla kat sini.

Tempat ni hanyalah untuk mereka2 (nampak sangat bm tak pass, tak reti gune kata jamak) yang mental mereka dah-sediakala @ sedia-nak-jadi gile dengan perkara yang aq karutkan.

So, baiklah korang sume redi2kan lah diri… (bukannyer aq ugut korang. da nak suboh da nih…)